افسردگی پس از زایمان متاسفانه اختلال شایعی بین زنان می باشد چه زنانی که با زایمان طبیعی و چه زنانی که با عمل سزارین کودک خود را به دنیا می آورند، ممکن است به این اختلال مبتلا شوند. این نوع از افسردگی دارای نشانه های بسیاری است. یکی از مهمترین نشانه های افسردگی پس از زایمان بی خوابی گاه و بیگاه است. پزشکان معتقدند افسردگی پس از زایمان در کوتاه مدت از عدم تعادل شیمیایی ناشی می شود.
نشانه های افسردگی پس از زایمان
- افسردگی، اضطراب و بی قراری
- احساس گناه یا بی ارزشی
- بی خوابی
- کاهش یا افزایش ناگهانی وزن
- نگرانی بیش از حد از این که ممکن است به افراد خانواده و یا کودک آسیب برساند
- بی علاقه شدن به انجام فعالیت های روزمره
- عدم تمایل به برقراری رابطه جنسی
در باور مردم عادی طولانی شدن این افسردگی طبیعی به نظر می رسد اما حقیقت این است که این طور نیست. چنین بیماری اگر بیشتر از دو هفته طول بکشد غیر طبیعی است.
افزایش خطر افسردگی پس از زایمان
عوامل زیر می توانند خطر ابتلا مادر را به افسردگی پس از زایمان افزایش دهند:
- سابقه افسردگی پیش از زایمان
- احساس افسردگی یا روان پریشی در طول سه ماه دوم یا سوم بارداری
راه های جلوگیری از افسردگی پس از زایمان
اگر شما سابقه افسردگی دارید مشورت با پزشک می تواند بر سلامت شما و جلوگیری از افسردگی تاثیر زیادی داشته باشد. با توجه به نوع این اختلال، دکتر شما ممکن است توصیه کند که از داروهای ضد افسردگی استفاده کنید پس از این روش پیروی کنید.
یافته ها نشان می دهد اگر شما در خطر بالای ابتلا به افسردگی هستید داشتن یک ارتباط اجتماعی با سایر زنان می تواند به شما کمک کند و باعث کاهش برخی نشانه های افسردگی شود.
مورد دیگری که باید رعایت کنید خواب مناسب است. داشتن خواب مناسب به ویژه پس از زایمان برای زنان بسیار مهم است. برهم خوردن نظم طبیعی خواب از نشانه های افسردگی است. پژوهشگران با مطالعه بر روی ۴۶ زن، در مدت شش ماه، دریافتند خواب رابطه مستقیم و دو طرفه با افسردگی دارد. بی خوابی باعث افسردگی و افسردگی باعث بی خوابی است.